Μεταφορά και ξενάγηση στις αρχαιότητες και τα αξιοθέατα της Αρχαίας Ολυμπίας

Ασφάλεια, Άνεση και Άριστες Υπηρεσίες με την Hydra Transfers

Ιδιωτική μεταφορά με V.I.P. minibus της Mercedes

Οπου και αν βρίσκεστε μπορούμε να διοργανώσουμε για εσάς και την οικογενειά σας ή τους φίλους σας, μία ημερήσια εκδρομή, στην οποία θα γνωρίσετε τις Αρχαιότητες και τα Αξιοθέατα της Αρχαίας Ολυμπίας με το V.I.P. minibus της Mercedes.


Μεταφορά στις αρχαιότητες και τα αξιοθέατα της Αρχαίας Ολυμπίας

Διοργανώνουμε για εσάς μία θαυμάσια περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία, η οποία είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αρχαιολογικά αξιοθέατα. Στην ιστορική αυτή περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, την κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, θα αναπολήσετε και θα ζήσετε ιστορικές στιγμές των Κλασικών, των Ρωμαϊκών, των Βυζαντινών και των Νεότερων χρόνων, γνωρίζοντας από κοντά:

1. Τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας

2. Το Αρχαίο Ολυμπιακό Στάδιο

3. Τον Ναό του Ολυμπίου Διός

4. Το Βουλευτήριο

5. Το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

Η Ολυμπία, υπήρξε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας αφιερωμένο στον Δία.

Η Ολυμπία ονομαζόταν Άλτις, δηλαδή Ιερό Άλσος και ήταν κτισμένη στη βόρεια όχθη του ποταμού Αλφειού.

Υπάρχουν ίχνη ανθρώπινης παρουσίας από τη Νεολιθική περίοδο. Αρχικά υπήρξε αγροτικός οικισμός που σταδιακά εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο θρησκευτικό κέντρο του αρχαίου κόσμου.

Η Αρχαία Ολυμπία ήταν ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι τελούνταν στο πλαίσιο των Ολυμπίων. Εκεί βρισκόταν για περίπου χίλια χρόνια το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Διός, έργο του Φειδία, το οποίο ήταν γνωστό στην αρχαιότητα ως ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Είχε ύψος 12 μ. και αποτελούνταν εξωτερικά από χρυσό, ελεφαντόδοντο, ασήμι, ορεία κρύσταλλο και ημιπολύτιμους λίθους, ενώ η βάση του, εσωτερικά ήταν φτιαγμένη από ξύλο.

Στον ίδιο χώρο τελούνταν Αγώνες, πολύ παλαιότερα, πριν από την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, διότι σύμφωνα με την παράδοση τους Αγώνες ξεκίνησε ο Πέλοπας, που κέρδισε σε αρματοδρομία τον βασιλιά της Πίσας Οινόμαο.

Η επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων τοποθετείται στο 776 π.Χ., όταν ο Λυκούργος βασιλιάς της Σπάρτης, ο Κλεοσθένης της Πίζας και ο βασιλιάς της Ήλιδας συνδιοργάνωσαν τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες, προς τιμή του Δία και όρισαν να υπάρχει "εκεχειρία" των πολέμων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, χρησιμοποιώντας ως ένδειξη της ανακωχής, την καύση της Ολυμπιακής Φλόγας. Τότε θεσπίστηκε οι Ολυμπιακοί Αγώνες να τελούνται κάθε τέσσερα χρόνια.

Στην Αρχαία Ολυμπία σταδιακά ανεγέρθηκαν τα διάφορα οικοδομήματα, θρησκευτικού και κοσμικού χαρακτήρα μέχρι να πάρει τον 2ο αι. μ.Χ. τη μορφή που έχει σήμερα. Το παλαιότερο κτίσμα είναι ο ναός της Ήρας και το νεώτερο το Νυμφαίο. Στη Ρωμαϊκή περίοδο, συμπληρώθηκαν και ανασκευάστηκαν πολλά κτίρια, δεδομένου ότι οι Ρωμαίοι συνέχισαν τους αγώνες χωρίς διακοπή.

Η λειτουργία του ιερού χώρου συνεχίσθηκε κανονικά τα πρώτα χριστιανικά χρόνια επί Μεγάλου Κωνσταντίνου. Το 393 μ.Χ. έγιναν οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες και λίγο αργότερα ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεοδόσιος Α΄, με διάταγμά του απαγόρευσε οριστικά την τέλεσή τους γιατί θεωρούνταν παγανιστικοί, ενώ επί Θεοδοσίου Β΄, επήλθε η οριστική καταστροφή του ιερού (426 μ.Χ.).

Θα ολοκληρώσουμε την εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία μεταφέροντάς σας πίσω στον χώρο από τον οποίο σας παραλάβαμε, το πρωϊ της ίδιας ημέρας.

Αρχαία Ολυμπία
Αρχαία Ολυμπία
Αρχαία Ολυμπία

Hydra Transfers

Αν θέλετε πληροφορίες για την μεταφορά σας από το αεροδρόμιο ή να κάνετε κράτηση για το ταξίδι σας, τότε:

Α. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο παρακάτω τηλέφωνο: (+30) 6976594753

B. Διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στο info@hydratransfers.gr

Ασφάλεια, Άνεση, Πολυτέλεια και Άριστες Υπηρεσίες

Κάνετε κράτηση κάθε στιγμή σε όλο το 24ωρο, από το αεροδρόμιο της Αθήνας στην Ύδρα ή στα γειτονικά νησιά του Πόρου και των Σπέτσών, με την Hydra Transfers, με πολύ ανταγωνιστικές τιμές