Μεταφορά στην Ερμιονίδα

Ασφάλεια, Άνεση και Άριστες Υπηρεσίες με την Hydra Transfers

Ιδιωτική μεταφορά με V.I.P. minibus της Mercedes

Η διάρκεια της Διαδρομής για παράδειγμα, από το αεροδρόμιο των Αθηνών μέχρι την Ερμιονίδα, μία μεγάλη περιοχή της Πελοποννήσου, που βρίσκεται απέναντι από τις Σπέτσες και την Ύδρα, είναι συνήθως 2 ώρες και 45 λεπτά. Η περιοχή της Ερμιονίδας περιλαμβάνει τις παραλιακές τουριστικές τοποθεσίες, Πόρτο Χέλι, Ερμιόνη, Αγιο Αιμιλιανό και στο εσωτερικό της περιοχής το Κρανίδι.

Πορτο Χέλι

Το Πόρτο Χέλι βρίσκεται σε έναν πανέμορφο φυσικό και απάνεμο κολπίσκο, στην αρχή του κόλπου της Αργολίδας, απέναντι από τις Σπέτσες.

Το Πόρτο Χέλι αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς παραλιακούς τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου και διαθέτει ιδιαίτερα ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή, με σύγχρονες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Προσφέρεται ιδιαίτερα για τη φιλοξενία θαλασσίων σκαφών, καθώς το λιμάνι του είναι προφυλαγμένο από τους καιρούς και διαθέτει πολύ καλή υποδομή, καθώς και μεγάλη χωρητικότητα.

Το Πόρτο Χέλι είναι χτισμένο δίπλα στα ερείπια της αρχαίας πολιτείας των Αλιέων, που βρισκόταν στην νοτιοανατολική πλευρά του σημερινού λιμανιού. Απέναντι από τον οικισμό σώζονται τα ερείπια της μισοβυθισμένης πόλης των Αλιέων. Η πόλη των αρχαίων Αλιέων, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα της αρχαιότητας παραγωγής πορφύρας.

Η ονομασία Αλιείς για την περιοχή, μετατράπηκε με τον καιρό σε Χαλιείς, αργότερα σε Χέλι και στη συνέχεια σε Πόρτο Χέλι λόγω της τοποθεσίας της που ήταν λιμάνι.

Τμήματα αμυντικών τειχών που έχουν βρεθεί εντός και εκτός της θάλασσας, έχουν χαρακτηριστεί ως θαυμάσια δείγματα οχυρωματικής τέχνης των κλασσικών χρόνων. Επίσης σώζεται τμήμα της Ακρόπολης των Αλιέων που υπολογίζεται ότι χτίστηκε περίπου το 436 π.Χ.

Πολύ κοντά στο Πόρτο Χέλι βρίσκονται υπέροχες αμμμουδερές παραλίες, στις περισσότερες από τις οποίες τα πεύκα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Εκτός από την μεγάλη παραλία που υπάρχει μετά το λιμάνι, στο Πόρτο Χέλι είναι η Χρυσή Ακτή, η Κόστα, η Βερβερόντα, τα Πευκάκια, η Κορακιά, η Χηνίτσα, τα Λιμανάκια, η Πετροθάλασσα, το Κουνούπι, κ.α.

Προς την πλευρά της Ερμιόνης, υπάρχει η λιμνοθάλασσα της Βερβερόντας, τα νερά της οποίας θεωρούνται ιαματικά και σύμφωνα με την παράδοση αποτελούσε το καταφύγιο των Βερβερίνων πειρατών.

Τέλος, σε απόσταση 4 χλμ. από το Πόρτο Χέλι βρίσκεται η Κόστα, μία παραλία με λιμανάκι από το οποίο μπορεί κάποιος να πάει στις Σπέτσες με θαλάσσιο ταξί, με καΐκι ή με ferry boat.


Γενικά το Πόρτο Χέλι είναι ένα από τα περισσότερο κοσμοπολίτικα παραθεριστικά μέρη της Ελλάδας και δικαίως απέκτησε το προσωνύμιο "Η Ριβιέρα της Ελλάδας".

Άγιος Αιμιλιανός

Συνέχεια από το Πόρτο Χέλι και λίγο μετά από την Κόστα, αρχίζει η μαγευτική περιοχή του Αγίου Αιμιλιανού με τα πεύκα στους μικρούς κολπίσκους του, να φτάνουν μέχρι τις αμμουδερές παραλίες και τη θάλασσα.

Η περιοχή οφείλει το όνομά της στο Εκκλησάκι του Αγίου Αιμιλιανού, που βρίσκεται στην άκρη του ακρωτηρίου "Κωλυεργία" της περιοχής.

Η περιοχή είναι καταπράσινη και γεμάτη από μικρούς και μεγάλους κολπίσκους, με γραφικές παραλίες που έχουν πρασινογάλαζα πεντακάθαρα νερά.

Ερμιόνη

Η Ερμιόνη είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στην ανατολική πλαγιά ενός πευκόφυτου λόφου, με σπίτια που έχουν πανοραμική θέα στην περιοχή και στη θάλασσα, στις ακτές της νοτιοανατολικής Αργολίδας.

Ξεχωρίζει για τη γραφικότητά της και το έντονο νησιώτικο χρώμα που της προσδίδουν η φυσική ομορφιά της, οι υπέροχες παραλίες της, τα γραφικά λιμανάκια (μαντράκια), τα χαρακτηριστικά πλακόστρωτα σοκάκια και η λαϊκή αρχιτεκτονική της με τις ασβεστωμένες αυλές και τα ολόλευκα σπίτια με τα μπλε και γαλάζια παραθυρόφυλλα.

Ιστορικά αξιοθέατα της Ερμιόνης αποτελούν ο Ναός των Ταξιαρχών, Μητρόπολη της Ερμιόνης, το Οίκημα στο οποίο ξεκίνησε η Γ΄ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων, το Παλαιό Κοινοτικό Κατάστημα, ο Στρατώνας και το Καποδιστριακό Σχολείο, που είναι κτισμένα πάνω στο αρχαίο τείχος του 4ου αιώνα και αποτελούν δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

Στη χερσόνησο Μπίστι υπάρχουν τα ερείπια των ναών της Αθηνάς και του Ποσειδώνα, καθώς και ένα τμήμα των κυκλώπειων τειχών, ενώ στην νοτιοανατολική πλευρά του σημερινού Δημαρχείου ανακαλύφθηκε μεγάλη παλαιοχριστιανική τρίκλιτος Βασιλική Εκκλησία, με σπουδαία ψηφιδωτά δάπεδα.

Υπέροχες παραλίες με πρασινογάλαζα νερά και ειδυλλιακές ακρογιαλιές χαρακτηρίζουν την Ερμιόνη και προσελκύουν κάθε χρόνο όλο και περισσότερο επισκέπτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Το Μαδέρι, αμμώδης παραλία στην πόλη της Ερμιόνης, η Κουβέρτα, αμμώδης παραλία στο βάθος ενός όμορφου κολπίσκου, 8 χιλιόμετρα νότια από την Ερμιόνη, η βοτσαλωτή παραλία της Πετροθάλασσας στα όρια με το Πόρτο Χέλι, η Λεπίτσα στο παραθαλάσσιο χωριό Κοιλάδα, όμορφη αμμουδερή παραλία και η Δάρδιζα, που συνδυάζει μικρά βότσαλα και άμμο, 4 χιλιόμετρα από την Ερμιόνη, είναι μερικές από τις παραλίες της Ερμιόνης που κατακλύζονται κάθε χρόνο από ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Τέλος, τα αξιοθέατα που υπάρχουν στη χερσόνησο της Ερμιόνης προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης στους επισκέπτες και γεμίζουν τις ημέρες των διακοπών τους.

Ένα από αυτά είναι η Μονή των Αγίων Αναργύρων, χτισμένη τον 14ο αιώνα, πάνω στα ερείπια του αρχαίου ναού του Ασκληπιού, σε απόσταση 3 χιλιόμετρα από την Ερμιόνη, με θαυμάσιες τοιχογραφίες της κρητικής σχολής του 17ου αιώνα, ιστορικές βυζαντινές εικόνες και πλούσια βιβλιοθήκη με πάνω από 1800 σπάνια θεολογικά, ιστορικά, φιλολογικά και νομικά βιβλία. Στην Μονή θα θαυμάσετε εκθέματα παλαιών εποχών και τις φημισμένες ιαματικές της πηγές.

Άλλο αξιοθέατο είναι το Νεοκλασικό οίκημα του Οικονόμου, στο οποίο ξεκίνησε η Γ΄ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων το 1827. Σήμερα έχει μετατραπεί σε ιστορικό και λαογραφικό μουσείο, που αξίζει να το επισκεφτείτε και να δείτε στον κήπο της οικίας τις προτομές των Μητσαίων αγωνιστών του 1821.

Επίσης πρέπει να επισκεφτείτε το φαράγγι των μύθων, το Καταφύκι, που συνδέει την Ερμιόνη με το γραφικό χωριό Φούρνοι και έχει χαρακτηριστεί ως "Περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και καταφύγιο άγριας ζωής". Βρίσκεται περίπου 5 χιλιόμετρα βοριοδυτικά της Ερμιόνης και είναι γεμάτο από πλούσια βλάστηση και τρεχούμενα νερά. Στην έξοδο του φαραγγιού από την πλευρά της Ερμιόνης, υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, χτισμένο το 1740, που αποτελεί διατηρητέο μνημείο μεταβυζαντινών χρόνων.

Κρανίδι

Το Κρανίδι είναι κτισμένο αμφιθεατρικά στους λόφους της Αγίας Άννας και της Μπαρδούνιας.

Το Κρανίδι υπήρξε για ένα χρόνο, την περίοδο 1823 - 1824, η έδρα της Κυβέρνησης και του Εκτελεστικού Σώματος.

Την εποχή της Τουρκοκρατίας διατήρησε καθεστώς ημιανεξαρτησίας και αποτελούσε μεγάλη ναυτική δύναμη, για την εποχή αυτή.

Το Κρανίδι χαρακτηρίζεται από μία ιδιότυπη παραδοσιακή αρχιτεκτονική, που κάνει τα σπίτια να φαντάζουν ως νησιώτικα.

Μέχρι το 1850 τα "Αγροτικά σπίτια" του Κρανιδίου ήταν μονώροφα και αργότερα διώροφα, πολύ φτωχικά, τα περισσότερα χτισμένα με πλίνθους, το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς δρόμους και πλατείες. Μεταξύ τους χωριζόντουσαν από μικρά πολύ στενά δρομάκια, τις «ρούκιζες» όπως τις έλεγαν, στις οποίες μπορούσε να περάσει ίσα ίσα ένα άτομο.

Μετά το 1850 άρχισαν σιγά σιγά να χτίζονται τα λεγόμενα "Καπεταναϊικα σπίτια", πετρόκτιστα, κατασκευασμένα με καλύτερα υλικά και πελεκητή πέτρα, πιο τετραγωνισμένα, με μεγαλύτερες επιφάνειες, με κορνίζες γύρω από τα παράθυρα και στις πόρτες, με περίτεχνα μπαλκόνια και ακροκέραμα νεοκλασικού τύπου.

Αργότερα, μετά το 1925 άρχισαν να οικοδομούνται τα "Εμπορικά" κτίσματα, που ήταν λίγο πιο χαμηλά από τα Καπεταναϊικα, με μικρότερη επιφάνεια, στα οποία φρόντιζαν να υπάρχει πάντα μεγάλος αποθηκευτικός χώρος και ένα μαγαζί το οποίο κοιτούσε στο δρόμο, με χαρακτηριστικό τους φεγγίτες πάνω από τις πόρτες και τα παράθυρα.

Σήμερα το μέρος του οικισμού που βρίσκεται στο Κάτω Κρανίδι, διατηρεί την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του τόπου. Χαρακτηριστικά δείγματα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του Κρανιδίου, βρίσκουμε στα κτήρια του Δημαρχείου, της βιβλιοθήκης, στο πηγάδι του Πύργου, στους ανακαινισμένους τρεις ανεμόμυλους, στα λιοτρίβια και σε πολλά ξωκλήσια που βρίσκονται στην περιοχή του Κρανιδίου.

Το Κρανίδι από το 1841 ορίστηκε ως πρωτεύουσα της επαρχίας Ερμιονίδος και αποτελεί γενέτειρα του Εμ. Ρέπουλη, στενού συνεργάτη και αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως Βενιζέλου.

Το Κρανίδι φημίζεται για την παραγωγή ελαιολάδου, πολύ άριστης ποιότητας. Έτσι κάθε Νοέμβρη γίνεται στο Κρανίδι προς τιμήν της παραγωγής του ελαιολάδου, η γιορτή της Ελιάς και του Ελαιολάδου.

Hydra Transfers

Αν θέλετε πληροφορίες για την μεταφορά σας από το αεροδρόμιο ή να κάνετε κράτηση για το ταξίδι σας, τότε:

Α. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο παρακάτω τηλέφωνο: (+30) 6976594753

B. Διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στο info@hydratransfers.gr

Ασφάλεια, Άνεση, Πολυτέλεια και Άριστες Υπηρεσίες

Κάνετε κράτηση κάθε στιγμή σε όλο το 24ωρο, από το αεροδρόμιο της Αθήνας στην Ύδρα ή στα γειτονικά νησιά του Πόρου και των Σπέτσών, με την Hydra Transfers, με πολύ ανταγωνιστικές τιμές