Μεταφορά και ξενάγηση στα Αξιοθέατα της Μονεμβασιάς

Ασφάλεια, Άνεση και Άριστες Υπηρεσίες με την Hydra Transfers

Ιδιωτική μεταφορά με V.I.P. minibus της Mercedes

Οπου και αν βρίσκεστε μπορούμε να διοργανώσουμε για εσάς και την οικογενειά σας ή τους φίλους σας, μία ημερήσια εκδρομή, στην οποία θα γνωρίσετε την υπέροχη Καστροπολιτεία και τα Αξιοθέατα της Μονεμβασιάς, με το V.I.P. minibus της Mercedes.


Μεταφορά στα αξιοθέατα της Μονεμβασιάς

Η Μονεμβασία βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της Πελοποννήσου και είναι κτισμένη πάνω σε ασβεστολιθικό βράχο, που έχει μήκος 1,5 χιλιόμετρο, μέγιστο πλάτος 600 μέτρα και μέγιστο ύψος 198,5 μέτρα.

Είναι ένα μικρό νησί που ενώνεται με την Πελοπόννησο, με μια γέφυρα πάνω από τη θάλασσα του Μυρτώου Πέλαγους. Κάστρα και τείχη, παλιά αρχοντικά, στενά λιθόστρωτα δρομάκια, εκκλησίες, παλιές χαμηλές καμάρες, αψίδες, οικόσημα, μαρμάρινοι αυτοκρατορικοί θρόνοι, βυζαντινές εικόνες δίνουν την εντύπωση μιας πόλης φανταστικής, που δεν την άγγιξε το πέρασμα του χρόνου.

Μπαίνοντας στην πόλη αριστερά βρίσκεται το σπίτι του ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσου. Στη συνέχεια, ο κεντρικός δρόμος, βυζαντινό καλντερίμι, που είναι ο δρόμος της αγοράς, μας οδηγεί στη Κεντρική Πλατεία με το παλαιό κανόνι και την Εκκλησία του Ελκομένου Χριστού.

Ακριβώς απέναντι βρίσκεται το ιστορικό διατηρητέο κτίριο του 16ου αιώνα (τζαμί), όπου στεγάζεται η Αρχαιολογική Συλλογή Μονεμβασίας. Από αυτό το σημείο ξεκινούν όλοι οι δρόμοι, που οδηγούν σε όλες τις πλευρές του Κάστρου.

Μετά από μία ανηφορική διαδρομή 15 λεπτών, ο επισκέπτης φτάνει στην επάνω πόλη, τον «Γούλα» όπως λέγεται, που έχει υπέροχη θέα στην κάτω Πόλη, στα τείχη και στη θάλασσα. Λίγο πιο πάνω δεσπόζει η εκκλησία της Αγίας Σοφίας, χτισμένη στην άκρη του απόκρημνου βράχου.

Στο Κάστρο υπάρχουν 40 εκκλησίες, μεταξύ των οποίων της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας, της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, της Παναγίας της Κρητικιάς, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Στεφάνου, του Αγίου Παύλου, της Αγίας Άννας, καθώς και το εργαστήριο και μουσείο αργυροχρυσοχοΐας.

Η νέα πόλη της Μονεμβασιάς, είναι χτισμένη απέναντι, σε απόσταση αναπνοής, από τον βράχο της Καστροπολιτείας και συνδέεται με την Καστροπολιτεία με συνεχή δρομολόγια λεωφορείου.

Η νέα Μονεμβασία αποτελεί έναν θαυμάσιο τουριστικό οικισμό, με τα καλύτερα εργαστήρια παραδοσιακών γλυκών της περιοχής, που συγκεντρώνει πάρα πολλούς επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου.

Για το μπάνιο σας υπάρχει η παραλία του Κάκαβου και λίγο μακρύτερα το Πορί και οι παραλίες των Νομίων.

Θα ολοκληρώσουμε την εκδρομή στην Μονεμβασιά μεταφέροντάς σας πίσω στον χώρο από τον οποίο σας παραλάβαμε.

Μονεμβασιά
Μονεμβασιά
Μονεμβασιά

Hydra Transfers

Αν θέλετε πληροφορίες για την μεταφορά σας από το αεροδρόμιο ή να κάνετε κράτηση για το ταξίδι σας, τότε:

Α. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο παρακάτω τηλέφωνο: (+30) 6976594753

B. Διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στο info@hydratransfers.gr

Ασφάλεια, Άνεση, Πολυτέλεια και Άριστες Υπηρεσίες

Κάνετε κράτηση κάθε στιγμή σε όλο το 24ωρο, από το αεροδρόμιο της Αθήνας στην Ύδρα ή στα γειτονικά νησιά του Πόρου και των Σπέτσών, με την Hydra Transfers, με πολύ ανταγωνιστικές τιμές